Flickr anuncia oficialment una nova funcionalitat, les “Galleries” (o “expos”), a través de les quals podrem crear una “sala d’exposició virtual” amb un màxim de 18 fotografies o vídeos d’altres membres (aquesta és la principal diferència de les “galleries” amb els “sets”, que només permeten fer-se amb fotografies pròpies). En crear una “Gallerie” podem afegir una descripció inicial per tal d’expressar-ne el motiu o l’objectiu. Com a usuaris de Flickr podem decidir si volem permetre que altres usuaris incorporin les nostres fotografies a les seves “Galleries”.

Per tal de crear una “Gallerie” a Flickr només cal que anem a la fotografia o vídeo que desitgem afegir, allà veurem que ha aparegut una nova opció a sobre de la fotografia amb el nom de “Add to Gallery”, si fem click ens donarà la opció a crear-ne una o bé seleccionar-ne alguna que ja tinguem.
Opció "Add to Gallery" a Flickr

Un cop fet això ja tindrem una “Gallerie” creada i podrem incorporar un màxim de 18 fotografies o vídeos i podrem veure-les, he creat una d’exemple:

Exemple de Flickr Gallerie

Exemple de Flickr Gallerie

A través del menú de Flickr també podrem saber si alguna de les nostres fotografies han sigut escollides per algún altre usuari per una “Gallerie”, així com també explorar les que hagin creat tots els usuaris de Flickr.
Pàgina de "Galleries" a Flickr

Amb aquesta nova funcionalitat podrem anar més enllà dels ja coneguts “Favorites”, fent seleccions temàtiques i amb un objectiu concret al mateix temps que creem espais col·lectius a la xarxa.

Via | Mashable i Flickr

Entrades relacionades:

  1. Yahoo! “marca” a Flickr
  2. Flickr arriba a les 4.000.000.000 fotos!
  3. App Garden: les aplicacions de Flickr